Speel-o-theek de Boemerang heeft een speciaal assortiment speelgoed en spellen gericht op hoogbegaafde kinderen. In de speel-o-theek is dit assortiment te herkennen aan de gele codesticker. Maar uiteraard informeren we je er ook graag over bij de balie.

In samenwerking met Alien Boersma, coach bij Erudiet, wordt het aanbod met regelmaat uitgebreid. Hieronder een aantal voorbeelden van speelgoed en spellen gericht op hoogbegaafde kinderen.

Quadrillion

Net als intelligentiespellen, speel je ook dit spel met bolletjes blokjes. In dit spel moet je de blokjes zien te passen op een spelbord die in vieren is verdeeld.

Gravity Maze

Voor kinderen een uitdaging is dit kleurige 3D knikkerbaan spel. Zet de torentjes zo neer dat de knikker er doorheen kan rollen.

Khet 2.0

Splinternieuw in deze categorie is Khet 2.0. Met een mooie vormgeving in Egyptische stijl is dit een soort schaakspel, maar dan met een coole laser erin. Zorg dat de farao met de laser erin, ononderbroken op de spiegeltjes kan schijnen. Het is een echte uitdaging om jouw farao te laten winnen!

Tridio

Spellen van Tridio zijn ervoor bedoeld om een kind ruimtelijk inzicht te leren op een speelse manier. Het spel Tridio Twist, is gericht op kinderen met hoogbegaafdheid. Verschillende onderdelen zijn op allerlei manieren in elkaar te draaien. Het heeft wat weg van de Rubiks Cube van vroeger.

Body IQ junior

Door Body IQ met kinderen te spelen, vergroot het de kennis van kinderen over het menselijk lichaam. Het spel bevat mooie afbeeldingen, leuke doe-opdrachten en interessante vragen en tips over ons lichaam.
We hebben twee soorten. Er is een spelbord versie en een versie waar het spelbord een groot kleed is, net zo groot als je lichaam. Voor op tafel, maar ook om op de grond mee te kunnen spelen. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

SET

SET is een uitdagend kaartspel. De bedoeling is om zoveel mogelijk setjes van kaarten die qua vorm en kleur horen bij elkaar te verzamelen. Maar…je moet wel snel zijn, want wie het het eerst ziet, mag de kaarten houden! Geschikt voor snelle kinderen vanaf 6 jaar.