VAKANTIE

De speel-o-theek is tijdens de zomervakantie gesloten van 22 juli tot 3 september 2017

Vanaf maandag 4 september zijn we weer geopend volgens onze normale openingstijden.

VRIJWILLIGERS

Zoals u weet draait de speel-o-theek alleen maar op vrijwilligers. Niet iedereen beseft soms dat die mensen er wel voor u staan, dat verdient wel enig respect. Zonder vrijwilligers geen speel-o-theek

Omdat een paar vrijwilligers van ons een baan hebben gekregen, zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Vrijwilliger zijn bij de speel-o-theek betekent speelgoed uitlenen en innemen. Het innemen van het speelgoed doen we door middel van een onderdelenkaart goed na te kijken en het tellen van het teruggebrachte speelgoed. Vervolgens nemen we het speelgoed via een eenvoudig computerprogramma in. Ook het uitlenen van het speelgoed gaat via de computer. Dit is absoluut niet moeilijk.

We vragen een beetje affiniteit met kinderen en speelgoed. Maar verder is het niet aan leeftijd gebonden.

Wel is onze ervaring dat het meebrengen van eigen kinderen niet altijd een succes is. Ondanks het vele speelgoed kan de tijd die ze dan in de speel-o-theek mee moeten doorbrengen toch te lang zijn. U wordt een dagdeel per week ingeroosterd en u werkt altijd in een groepje van 3 personen. U kunt zich aanmelden via onze website www.speel-o-theekmeppel.nl of aan de balie.

We hebben dan een intakegesprek en een proeftijd van meestal 2 maanden.

SPEELGOED

Al ons speelgoed is beschreven, genummerd en zit verpakt in curverdozen.

Staat er een kasteel of een boerderij in de kast dan is daar altijd een onderdelendoos bij met de bijbehorende poppetjes of andere onderdelen.U zult nooit losse onderdelen van het speelgoed van ons mee krijgen.

Ook is al het speelgoed beschreven via een onderdelenkaart die in de curverdoos zit, zodat u het speelgoed zelf thuis kunt nakijken. Mist u iets dan kunt u tot een dag na het lenen het bij ons melden. Zijn er dan vermissingen dan wordt dat in onze computer genoteerd. Hierna zal bij het inleveren per vermist onderdeel €1,50 in rekening worden gebracht. Vindt u later alsnog het vermiste onderdeel dan ontvangt u bij inlevering hiervan de € 1,50 weer terug.

Wij vragen ook of u het speelgoed schoon wil inleveren. Niemand vindt het fijn om geen fris speelgoed te lenen.

GIFTEN

Wij hebben dit jaar een paar leuke giften gekregen waar we heel blij mee zijn.

Specsavers, Stichting Grote Broer en de Rabobank hebben ons een heel mooi geldbedrag geschonken waardoor wij ons rijdend materiaal hebben kunnen vernieuwen en nieuwe spelmaterialen hebben gekocht. Een fantastische aanvulling. Onze grote dank daarvoor!

Wij wensen iedereen een prachtige en fijne zomervakantie toe en we hopen dat er zich een paar nieuwe vrijwilligers melden om ons team vanaf september te komen versterken.

Speelgoedverkoop  Speel-o-theek De Boemerang een succes!

 

Afgelopen zaterdag 22 april heeft Speel-o-theek De Boemerang het oude speelgoed verkocht. Door donaties van Specsavers, De Grote Broer Stichting en de Rabobank kon er nieuw speelgoed aangeschaft worden. Er is een compleet nieuw wagenpark gekomen. Maar daardoor werd het te vol in de Speel-o-theek. We hebben eens goed gekeken naar het speelgoed wat vervangen kon worden. Ook het gewone speelgoed hebben we niet vergeten. In alle categorieën speelgoed zijn nieuwe materialen aangeschaft. Zaterdagochtend was binnen een kwartier al het buitenspeelgoed al verkocht! Maar ook de verkoop van het andere speelgoed liep goed. Voor mensen die het gemist hebben. Geen nood er zijn nog een paar dingen overgebleven die we tijdens de uitleentijden in de speel- o theek verkopen. het verliep goed en was een succes!

Op dinsdag 17 januari hebben wij een informeel werkbezoek gehad van het college B en W.

Zij hebben een ronde door het gebouw gemaakt en werden door alle partijen die in de plataan zitten ontvangen in de eigen locatie.

Ze kwamen uiteraard ook in de speel-o-theek. Burgemeester Richard Korteland was zeer te spreken over hoe verzorgd onze speel-o-theek eruit ziet.

Na afloop gingen alle partijen informeel een korte nazit doen in de Triangel.

 

KERSTSLUITING

De speelotheek is in de Kerstvakantie gesloten vanaf maandag 26 december tot zondag 8 januari. Op maandag 9 januari 2017 zijn wij weer geopend op de bekende openingstijden. Wij zijn alleen in de Kerst- en zomervakantie gesloten.

Een berichtje van de Speelgoedcommissie betreffende aanschaf speelgoed.

Onze speel-o-theek is goed gevuld met in categorieën verdeeld speelgoed, we hebben maar liefst 2000 artikelen in de uitleen. Lees verder

concordia-kerstmarkt                         concordia-17-dec

Tijdens de Kerstmarkt verzorgde de speel-o-theek dit jaar samen met KOO opvang en Sjocolade.nl, het KinderWinter Wonderland in het gebouw van Concordia, Pieter Mastebroekweg 28.

Op zaterdag 17 december, van 11.00 tot 16.30 uur, werd er een kerstmarkt gehouden voor Concordia bouwmaterialen en binnen in het gebouw stonden tafels, waar kinderen chocoladeflikjes konden versieren. Lees verder

Afgelopen jaar is de speel-o-theek gekozen als goed doel bij Stichting Specsavers Steunt.

U kon stemmen op uw favoriete lokale doel.

De opbrengst op het einde van 2016 kwam ten goede aan de speel-o-theek.

Alle wordt gedaan door vrijwilligers, bedankt voor uw gift.

Zuil AH

In de maand mei was de speel-o-theek uitgekozen als goed doel voor de statiegeldbonnen.

De opbrengst op het einde van deze maand kwam ten goede aan de speel-o-theek.

Alle wordt gedaan door vrijwilligers, bedankt voor uw gift.

 

LIKE, SHARE & WIN!

Op WOENSDAG 18 MEI 2016 organiseerde KOO Meppel op het Kinderkasteel een MAMA-fair!

Van 16.00-20.00 konden (aanstaande) mama’s in alle rust rondsnuffelen op het Kinderkasteel, die dan volledig ingericht is met allerlei leuke, hippe, creatieve en informatieve kraampjes met “Mama-spul”!

Ook De Boemerang was daar aanwezig met een stand, waar wij informatie aanboden over het lenen en hoe u lid kunt worden van de speel-o-theek.

Lees verder

Als u ons Liked en u bent de 300ste die op de button klikt, dan krijgt u van ons een gratis jaarlidmaatschap!

Op onze facebook pagina vind u de laatste nieuwtjes en veel informatie en foto’s van ons assortiment.

Vind je onze facebook pagina ook leuk, klik via de facebookbutton op onze website, Like ons en doe mee met deze actie!

 

Wij horen graag uw mening.

Wanneer u suggesties heeft voor speelgoed wat u nog niet bij ons heeft kunnen vinden, laat het ons weten.