KERSTSLUITING

De speelotheek is in de Kerstvakantie gesloten vanaf maandag 26 december tot zondag 8 januari. Op maandag 9 januari 2017 zijn wij weer geopend op de bekende openingstijden. Wij zijn alleen in de Kerst- en zomervakantie gesloten.

Een berichtje van de Speelgoedcommissie betreffende aanschaf speelgoed.

Onze speel-o-theek is goed gevuld met in categorieën verdeeld speelgoed, we hebben maar liefst 2000 artikelen in de uitleen.

Toch wordt niet alles aangeschaft waar vraag naar is. Het is de gewoonte om een paar keer per jaar een wensenlijstje op de balie te leggen of op onze site te zetten. De speelgoedcommissie buigt zich over het voorgestelde aan te schaffen speelgoed. Tot aankoop wordt pas besloten als aan de volgende eisen wordt voldaan:1. Kan het speelgoed tegen een stootje? 2. Kan het speelgoed goed worden verpakt. 3. Kan het speelgoed goed worden schoongemaakt? 4. En kan het speelgoed goed worden vervoerd? Worden deze vragen met een “ja” beantwoord, dan kijken we naar te kleine onderdelen en lijkt het te kopen speelgoed niet teveel op hetgeen wat al in de kast staat (dus geen meerwaarde). Wij streven naar diversiteit, kopen geen of weinig rage artikelen, aangeprezen door de reclame op de T.V. of in de reclamefolders, worden dus niet automatisch door de speelgoedcommissie aangeschaft. We hebben besloten om het volgende aan te schaffen:

Houten hamerbank

Rolschaatsen

Paw Patrol puzzel

Longboard (in het voorjaar)

Kerstmarkt

Tijdens de Kerstmarkt verzorgt de speel-o-theek dit jaar samen met KOO opvang en Sjocolade.nl, het KinderWinter Wonderland in het gebouw van Concordia, Pieter Mastebroekweg 28Op zaterdag 17 december, van 11.00 tot 16.30 uur, wordt er een kerstmarkt gehouden voor Concordia bouwmaterialen en binnen in het gebouw staan tafels, waar kinderen chocoladeflikjes kunnen versieren. Daarna kunnen ze bij KOO opvang een wenskaartje maken voor aan het chocoladeflikje en het geheel wordt leuk verpaktDeze versiering mag in de kerstboom hangen en aan het einde van de dag wordt deze boom bij een nog te kiezen locatie neergezet. Zoals bijv. het ziekenhuis of De Schiphorst of een bejaardentehuis. Ook mag er een flikje versierd worden om mee naar huis te nemen. Kom je ook? De speel-o-theek is in de showroom van Concordia aanwezig met verschillende spelletjes, waarmee gespeeld kan worden. Het is natuurlijk de tijd van de spelletjes.

Familiedag!

Heeft U iets te vieren? Een familiedag of een clubfeest? Sinds kort staan er in de speel-o-theek Oud-Hollandse spellen voor U klaar. In samenwerking met Het Rode Kruis kunnen wij o.a. een Bingo-spel met toebehoren, een grote sjoelbak, diverse spellen met grote pionnen en een heus Rad van Fortuin aanbieden. Voor meer informatie bezoek onze website. Bent U geinteresseerd? Het adres van onze site: www.speelotheekmeppel.nl, tel. 243200. Maak een afspraak of kom langs in onze speel-o-theek. Tijdens de uitleen kunt U het favoriete spel(len) tegen een kleine vergoeding meenemen (zie site).

Schoon speelgoed

De speel-o-theek draait al 23 jaar op een enthousiaste groep vrijwilligers. Al het materiaal wat ooit gekocht is, wordt met liefde en de nodige passie onderhouden. Dat onderhoud is ook het behoud van onze instelling. Wij tellen bij de inname het ingeleverde speelgoed en kijken of het materiaal schoon is. Dat is niet altijd het geval! Hondenharen, etenswaren komen wij veelvuldig tegen….! Aan onze leners vragen we ook nu weer: “Kijk het geleende speelgoed even na, ruikt het?, is het vuil? Maak het thuis even schoon”. Dat scheelt ons veel werk en op deze manier helpt u ook de vrijwilligers een beetje.

Factuur

Bij deze nieuwsbrief zit ook uw factuur ingesloten. Wilt u bij betaling van de factuur het klantnummer vermelden, dat vermeld staat op de factuur en betalen binnen 21 dagen na de factuurdatum. Opzeggen moet altijd schriftelijk, of via internet/email bij de administratie. Het is niet zo dat als men de factuur niet betaald heeft, dat het dan klaar is. Als er bij de penningmeester geen betaling/opzegging is binnengekomen zal deze u altijd een herinnering sturen.

Wist u dat…..

Wist u dat, u bij ons altijd speelgoed kunt lenen met een Knipkadokaart. Wist u dat, u bij ons speelgoed kunt uitproberen om te kijken of uw kind er mee speelt. Wist u dat, u bij ons eigentijds speelgoed kunt lenen wanneer er een (klein)kind komt logeren. Wist u dat, wij ook voor een familiefeestje een ruim aanbod aan gezelschapsspelen hebben. Wist u dat, wij ook voor weinig geld leuke verkleedkleren aanbieden.