VAKANTIE

De speel-o-theek is tijdens de zomervakantie gesloten van 22 juli tot 3 september 2017

Vanaf maandag 4 september zijn we weer geopend volgens onze normale openingstijden.

VRIJWILLIGERS

Zoals u weet draait de speel-o-theek alleen maar op vrijwilligers. Niet iedereen beseft soms dat die mensen er wel voor u staan, dat verdient wel enig respect. Zonder vrijwilligers geen speel-o-theek

Omdat een paar vrijwilligers van ons een baan hebben gekregen, zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Vrijwilliger zijn bij de speel-o-theek betekent speelgoed uitlenen en innemen. Het innemen van het speelgoed doen we door middel van een onderdelenkaart goed na te kijken en het tellen van het teruggebrachte speelgoed. Vervolgens nemen we het speelgoed via een eenvoudig computerprogramma in. Ook het uitlenen van het speelgoed gaat via de computer. Dit is absoluut niet moeilijk.

We vragen een beetje affiniteit met kinderen en speelgoed. Maar verder is het niet aan leeftijd gebonden.

Wel is onze ervaring dat het meebrengen van eigen kinderen niet altijd een succes is. Ondanks het vele speelgoed kan de tijd die ze dan in de speel-o-theek mee moeten doorbrengen toch te lang zijn. U wordt een dagdeel per week ingeroosterd en u werkt altijd in een groepje van 3 personen. U kunt zich aanmelden via onze website www.speel-o-theekmeppel.nl of aan de balie.

We hebben dan een intakegesprek en een proeftijd van meestal 2 maanden.

SPEELGOED

Al ons speelgoed is beschreven, genummerd en zit verpakt in curverdozen.

Staat er een kasteel of een boerderij in de kast dan is daar altijd een onderdelendoos bij met de bijbehorende poppetjes of andere onderdelen.U zult nooit losse onderdelen van het speelgoed van ons mee krijgen.

Ook is al het speelgoed beschreven via een onderdelenkaart die in de curverdoos zit, zodat u het speelgoed zelf thuis kunt nakijken. Mist u iets dan kunt u tot een dag na het lenen het bij ons melden. Zijn er dan vermissingen dan wordt dat in onze computer genoteerd. Hierna zal bij het inleveren per vermist onderdeel €1,50 in rekening worden gebracht. Vindt u later alsnog het vermiste onderdeel dan ontvangt u bij inlevering hiervan de € 1,50 weer terug.

Wij vragen ook of u het speelgoed schoon wil inleveren. Niemand vindt het fijn om geen fris speelgoed te lenen.

GIFTEN

Wij hebben dit jaar een paar leuke giften gekregen waar we heel blij mee zijn.

Specsavers, Stichting Grote Broer en de Rabobank hebben ons een heel mooi geldbedrag geschonken waardoor wij ons rijdend materiaal hebben kunnen vernieuwen en nieuwe spelmaterialen hebben gekocht. Een fantastische aanvulling. Onze grote dank daarvoor!

Wij wensen iedereen een prachtige en fijne zomervakantie toe en we hopen dat er zich een paar nieuwe vrijwilligers melden om ons team vanaf september te komen versterken.