Speel-o-theek de Boemerang heeft een ruim aanbod aan speelgoed. Het speelgoed is ingedeeld per categorie in stellingkasten, veelal in plastic bewaardozen. Maak gerust de dozen open om te kijken welk speelgoed erin zit! Er liggen ook zichtmappen, zodat je gemakkelijk op zoek kunt naar het gewenste speelgoed.

B – Beweging

Dit speelgoed helpt de oog-handcoördinatie te activeren. Denk hierbij aan een bromtol, glijbaan, loopfietsen en skelters.

C – Constructie

Het inzicht van de oog-handcoördinatie wordt gestimuleerd door o.a. houten blokken, Duplo Toolo, Smartmax, Lasy en Wedgits.

F – Fantasie

Fantasie speelgoed die de taalontwikkeling stimuleren en waarmee het samenspel wordt geprikkeld. Speelgoed zoals keukens, auto’s, Duplo, Playmobil en boerderijen.

K – Verkleedkleding

De fantasie wordt geprikkeld en de fantasiewereld kan worden nagespeeld met de verkleedkleding.

M – Muziekinstrumenten

Muziekinstrumenten dragen bij aan de emotionele ontwikkeling en het samenspel.

O – Ontwikkeling

De intellectuele kant wordt ontwikkeld met speelgoed uit deze categorie. Denk aan miniloco, klok kijken en een telraam.

O – Oud Hollandse spellen

Vanaf nu kunnen er, dankzij Het Rode Kruis, Oud Hollandse spellen voor feesten en partijen, voor zowel voor leden als niet leden, geleend worden in de speel-o-theek. Meer info

P – Puzzels

Door te puzzelen wordt het inzicht bevorderd en de oog-handcoördinatie gestimuleerd. Je hebt een ruime keuze uit (houten) puzzels in vele onderwerpen. Variërend van 2 tot 200 stukjes.

SP – Spellen

Een spel doe je zelden alleen. Het kind leert spelen, inzicht vergaren en het leert omgaan met winst en verlies.

T – Themakisten

We hebben diverse themakisten voor ingrijpende gebeurtenissen, zoals een schatkist vol afscheid en een themakist gericht op een ziekenhuisopname. Meer info »

V – Verjaardagstassen

Een goed gevulde verjaardagstas om van een kinderfeestje een groot succes te maken. Inclusief een boekje met allerlei leuke ideeën. Meer info »