Speel-o-theek De Boemerang biedt ouders, maar ook grootouders, hulpverleners en instellingen in Meppel en omstreken de mogelijkheid om hun kinderen speelgoed aan te bieden. De uitleenperiode is 3 weken. Per stuk speelgoed wordt € 0,50 leengeld berekend. Je bent al lid vanaf € 15,00.

Het speelgoed dient schoon en droog te worden ingeleverd. Kleding dient gewassen te zijn.

Aan kinderen onder de 8 jaar wordt zonder begeleiding geen speelgoed uitgeleend.

Leenperiode verlengen

Het speelgoed kan eenmalig met 3 weken verlengd worden, mits het speelgoed niet gereserveerd is. Ook bij verlenging wordt weer € 0,50 leengeld per stuk speelgoed berekend. Telefonisch verlengen is mogelijk tijdens de openingstijden. De verlenging gaat in vanaf de dag dat het speelgoed teruggebracht had moeten worden. Bekijk hier de contactgegevens en de openingstijden.

Speelgoed reserveren

Loop je er regelmatig tegenaan dat bepaald speelgoed uitgeleend is? Het is mogelijk om speelgoed te reserveren. Zo ben je er zeker van dat je op korte termijn dat bepaalde speelgoed mee naar huis kan nemen. De kosten hiervoor bedragen € 0,50 per stuk speelgoed.

Te laat inleveren

Ben je te laat met inleveren? Dan betaal je een boete va € 0,20 per dag/per stuk speelgoed.

Speelgoed lenen op eigen verantwoordelijkheid

Speelgoed dat je leent bij de speel-o-theek is op eigen verantwoordelijkheid. Bij eventuele schade gaan wij ervan uit dat je daarvoor verzekerd bent. Ook is de speel-o-theek niet verantwoordelijk voor schade aan personen door het geleende speelgoed.

Beschadiging of vermissing van speelgoed(onderdelen)

Beschadiging of vermissing kan natuurlijk gebeuren. Bij het terugbrengen van het geleende speelgoed moet beschadiging of vermissing van onderdelen (of onderdelenkaart) worden betaald. Hiervoor geldt een borgbedrag van € 1,50. Bij onherstelbare schade of afschrijving wordt in overleg een vergoeding vastgesteld. Wordt het vermiste onderdeel teruggebracht, dan ontvang je de borg van € 1,50 weer terug.

Lenerspas kwijt

Lenerspas kwijt? Voor € 1,50 ontvang je een nieuwe lenerspas. Het is niet mogelijk om zonder lenerspas speelgoed te lenen.

Leenreglement

Download ons leenreglement